Teiskon kaupunginosakirja: Ulkomaille Teiskoon
 
Etusivu

Teisko-Seura

Seuran historia
Seuran toiminta

Liity seuraan
Myyntituotteet
- Teiskon kirja

Teiskon Museo

Ajankohtaista
  
- museosuunnitelma (pdf)
Museon historia
Päärakennus
Muut rakennukset
Kokoelmat, näyttelyt

Teiskon Joulu

Teiskon Joulu 2014
Lehden historia
Teiskon Joulu 1956-2013

Vihdoinkin Teiskon kaupunginosakirja!
 
Teiskon odotettu ja kyselty kaupunginosakirja oli suunnitteilla ensimmäisen kerran jo reilusti yli 10 vuotta sitten. Pitkä toteutusaika ei ole ihme, sillä Teisko ei ole mikä tahansa kaupunginosa, vaan alun perin itsenäinen kunta.  Periaatteessa Teisko ei ole kaupunginosa lainkaan – Teiskossa sijaitsee nykyään kaupungin mukaan neljä kaupunginosaa: Kämmenniemi, Polso, Terälahti ja Velaatta.

Teiskolaisille Teisko on kuitenkin yksi kokonaisuus, ja sen huomaa myös kirjasta: Sirkku Someron kirjoittama Ulkomaille Teiskoon toki mainitsee nuo neljä nykyistä kaupunginosaa, mutta niiden rinnalla tasa-arvoisina esiintyvät myös Teiskon muut voimissaan olevat kylät.  Ja myös ne joskus olemassa olleet, sillä kirjassa on ilman muuta teiskolaista historiaakin. Jo olemassa olevia historiankirjoja ei teoksessa kuitenkaan ole toistettu, vaan sekä mennyt, oleva että tuleva lomittuvat toisiinsa sujuvana lukukokemuksena.

Kirjan voi lukea romaanina kannesta kanteen tai sitä voi selailla tietokirjana – kirja toimii ja viihdyttää. Se on hyvä kirja! 

Teisko oli, ja on yhä kaunista maaseutua: metsiä,  peltoja ja järvenrantoja – se on luontoa kaupungin rajojen sisällä. Se on myös paljon muuta: yritystoimintaa, uusia asukkaita ja vireää kylätoimintaa.

Ja kuten kirjakin: täynnä elämää, tapahtumaa ja hauskoja juttuja!

Mukaan on eksynyt myös muutama virhe tai erehdys. Ne korjaillaan sitten seuraavaan painokseen. Sitä ennen korjattua tietoa voi katsella täältä.

 

Kirja on osa kaupungin Tampereen kaupunginosat -kirjasarjaa.